Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Bazénové lemovky z umělého pískovce


Bazénové lemy slouží pro olemování bazénu a tím k ohraničení a začištění horního okraje bazénu. Lemovky z umělého pískovce se vyrábějí lisováním ze směsi bílého cementu, křemičitého písku a přísad. 
Umělý pískovec se vyznačuje dostatečnou pevností a je cenově dostupnější než obdobné výrobky z pravého kamene. Standardní barva je bělavá, ale je možno vyrobit i jiný odstín nebo marevný melír ( žlutobílá, černobílá, modrobílá, červenobílá). Použitý materiál je neklouzavý a příjemný na dotek. Bazénové lemovky  jsou vhodné pro  všechny konstrukční druhy bazénů – plastové, laminátové i betonové. Sortiment druhů se postupně rozšiřuje, takže je možno pokrýt většinu standardně vyráběných bazénových  tvarů – obdélník, kruh, ovál, ledvinku nebo schodiště.

Ze stejného materiálu je možné dodat truhlíky, květináče, parapety, plošnou dlažbu, balustrády a jiné dekorativní výrobky.

Bazénové typy B, které jsou v současné době nejoblíbenější, umožňují,  vzhledem k možnosti uložení do roviny s okolní dlažbou, bezproblémovou  montáž bazénového zastřešení. Koleje zastřešení by se ale neměly montovat přímo na lemovku, ale až na následnou dlažbu z jiného materiálu.

 

Bazénové lemovky se usazují na betonový věnec nebo na hotovou dlažbu v úrovni horní hrany bazénu. Přesah lemovek směrem do bazénu, tzv. vlnolam, omezuje zbytečný únik vody a zabraňuje vrácení vystříkané vody zpět do bazénu. Snížená vnitřní hrana  zakrývá spáru mezi bazénovou lemovkou a bazénovou stěnou, zaoblení zadní hrany snižuje nebezpečí zakopnutí. Na lepení se používá kvalitní flefibilní cementové lepidlo, ideálně na bázi bílého cementu. Spáry je možné zaspárovat silikonem, spárovací směsí na širší spáry a nebo se spáry nechají přiznané. Po montáži je nutné celý lem napustit hydrofobizačním ochranným nátěrem.

V případě svépomocné montáže jsme schopni dodat lepidlo i ochranný nátěr.
Zpět na hlavní výběr lemovek       KOUPIT V E-SHOPU


Kromě standartně vyráběných lemovek jsme schopni vyrobit téměř libovolný tvar nebo profil podle požadavku zákazníka. U výroby dlaždic, které nejsou ve standardním sortimentu, se k ceně připočítává cena formy, která se pohybuje podle druhu od 3000 - 7000 Kč.

Bazénové lemovky dodáváme buď samostatně nebo včetně dopravy a instalace. Na přání zákazníka jsme schopni zrealizovat kompletní přípravu podkladu pod lemovky nebo pod okolní dlažbu.

Dodací lhůta bazénových lemovek je závislá na požadovaném typu, tvaru a aktuálním stavu skladu, v sezóně se pohybuje v rozmezí 3 – 8 týdnů a u výroby atypických dílů až 3 měsíce.

Pro ocenění potřebujeme znát rozměr bazénu, šířku bazénového lemu, požadovaný model lemovky a požadovanou barvu. V případě požadavku na dopravu nebo montáž uveďte prosím  místo realizace.  Poptávku můžete poslat prostřednictvím formuláře nebo přes E-mail: info@belis.cz              

Zpět na hlavní výběr lemovek    KOUPIT V E-SHOPU

 

 

 














E-SHOP A DOKUMENTY

ZASÍLAT NOVINKY

Zadejte svůj e-mail a my vám občas pošleme informaci o zajímavých nabídkách a akcích